BA en Rechtsbijstand

BA en Rechtsbijstand

Wanneer komt je verplichte autoverzekering BA je van pas ?

1. Je veroorzaakt schade...

Je maakt een uitstapje met de auto. Plots stopt de auto voor je voor een stoplicht en omdat je even niet aandachtig bent, kun je hem niet meer ontwijken. Zowel jij als de chauffeur van de andere auto lopen lichte verwondingen op en beide auto's zijn beschadigd.

 

Buiten de ongemakken die dit met zich meebrengt, zijn de financiële gevolgen van soortgelijke of ergere ongevallen vaak niet te onderschatten: herstellingskosten, vergoedingen bij arbeidsongeschiktheid, enz. Met een verplichte autoverzekering BA hoef je deze sommen gelukkig niet zelf aan het slachtoffer te betalen. Daarvoor is er de verzekering BA van DVV. Die betaalt in jouw plaats zowel de lichamelijke als de materiële schade die je door jouw schuld anderen toebrengt.

2. Onenigheid

Bij een ongeval is het niet altijd even duidelijk wie er schuld heeft (in juridische termen : wie aansprakelijk is). Of jij en de tegenpartij zijn het oneens of kunnen het niet eens worden over het schadebedrag. Of de andere partij wil je gewoon niet betalen en houdt je maanden aan het lijntje. Zelfs als je in je recht bent.

In al deze situaties is het handig als je een verzekering Rechtsbijstand hebt. Dan kun je opkomen voor je rechten via je eigen of via onze advocaat. Desnoods tot voor de rechtbank. Alle kosten zijn voor ons. Ook het honorarium van je advocaat, die je overigens vrij kunt kiezen.

3. Snelle schaderegeling

DVV staat bekend voor haar snelle schaderegeling. Concreet betekent dit dat je kunt rekenen op:

  • een expert die je schade raamt binnen twee werkdagen na het ongeval
  • een zeer snelle schaderegeling als jij en de tegenpartij akkoord gaan met de schadevergoeding die de expert voorstelt
  • de uitstekende service van een erkend hersteller om je auto zo snel mogelijk te repareren.

In de kijker

Nuttige links